fredag 8. april 2011

Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2011


Smak og stem på landets beste hjemmelagde øl.

Lørdag 9. april arrangeres Norgesmesterskapet i hjemmebrygging 2011 av Norbrygg – norsk hjemmebryggerforening og Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug. NM2011 finner sted på Fabrikken, Maridalsveien 13 i Oslo. Arrangementet starter kl 19.00.

Ølelskere fra hele landet har visst i årevis at dette er arrangementet hvor det kan smakes på moderne hjemmebrygget øl samtidig som Norges beste hjemmebrygger kåres. Arrangementet foregår i historiske og stemningsfulle lokaler langs Akerselva, sentralt i hovedstaden.

Det blir hjemmebrygget øl å få innen de fleste internasjonale kategorier.

Brygget blir servert av bryggermestrene (og –mesterinnene!) personlig, dermed er det muligheter for å plukke opp noen tips for den som er interessert i å lære seg hemmelighetene bak et vellykket brygg. Publikumet får også anledning til å stemme frem vinneren i klassen publikums favoritt.

Samtidig vil et kyndig dommerpanel vurdere et større antall innsendte øl på flasker. De tre beste kvalifiserer seg til skandinavisk mesterskap i hjemmebrygging i København, Danmark. I tillegg vil årets beste hjemmebrygg brygges av vinneren og bryggerne hos Nøgne Ø slik at hele landet vil få anledning til å smake. Mer informasjon finner man på www.norbrygg.no.

- ”Etter at forbudet mot hjemmebrygging ble opphevet for 12 år siden, har brygging av eget øl blitt stadig mer populært. Ølbrygging har gått fra å være en landlig tradisjon, til å bli en moderne hobby som brer om seg i kjellere, kjøkken og på studenthybler. For å sette i gang, trenger man kun en stor kjele”-, forteller formann i Norbrygg, Eduard Möllenkamp

- ”Norbrygg er foreningen for alle med interesse for hjemmebrygging i Norge. Vi er en uavhengig organisasjon som har som formål å fremme hjemmebryggerkunsten. De siste årene har aktiviteten blant hjemmebryggere økt kraftig, og Norbrygg har nå nesten 1500 medlemmer i tillegg til et aktivt nettforum. Norbrygg arrangerer konkurranser, møter, kurs og andre ølrelaterte aktiviteter ulike steder i landet.”

1 kommentar:

  1. europris bruksanvisning er det beste øl akademi. Tenkte å lage en ny omgang med isk øll fra europris, har nettop kjøpt en kulsyre maskin fant en video om hvordan man gjør det her tilbudsvarer.blogspot.no

    SvarSlett